Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що його колеги зі Сполученого Королівства підтвердили: Роман Насіров - громадянин Великобританії.

Про це голова САП повідомив виданню "Факти". "Прокурор, коли оголошував клопотання в суді, показав ці документи. Чи не сканкопіі, які можуть бути фотошопом, не ксерокопії якісь. Це вагомі аргументи на користь того, чому ми наполягаємо на такий запобіжний захід, як арешт, а не на інший. Ми повинні усвідомлювати, що якщо у людини є паспорт іншої країни, то вона просто втече, якщо не взяти її під варту. Потім ми його не отримаємо назад, адже мало країн видають своїх громадян", - сказав Холодницький.

Також він додав, що САП продовжує перевіряти наявність у Насірова громадянств інших країн: "Не виключаємо, що можуть з'явитися ще й інші дані. Ми розіслали в певні країни запити. Чекаємо на відповідь. Поки отримали відповідь тільки з однієї країни. Дякуємо британським колегам за оперативність".

Нагадаємо, Солом'янський суд постановив взяти Романа Насірова під варту на 60 діб з можливістю внести заставу в розмірі 100 мільйонів гривень. Якщо він це зробить, то змушений буде в обов'язковому порядку носити спеціальний електронний браслет, відмовитися від спілкування з іншими фігурантами справи, а також здати український паспорт і загранку.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Володимир Гройсман відсторонив Насірова від посади.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще