Україна запровадить необхідні заходи відносно "Сбербанку Росії" в тому випадку, якщо підтвердиться інформація про фінансову підтримку банком "ЛНР" і "ДНР".

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну, пише "УНІАН".

Прем'єр вже провів переговори з президентом та головою Національного банку. За його словами, перевірка цієї інформації вже почалася. Якщо вона підтвердиться, то Нацбанк і Рада нацбезпеки ухвалять усі необхідні рішення.

"Ми зробимо все, що потрібно від Уряду, - тут ми всі єдині, ми відреагуємо на ці речі", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, запровадити санкції проти "Сбербанку Росії", який працює в Україні, запропонував міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Він упевнений, що банк фінансує сепаратистські "республіки", тому його діяльність негативно позначається на Україні.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", 7 березня стало відомо, що "Сбербанк Росії" почав обслуговувати клієнтів з паспортами "ДНР" і "ЛНР", хоча раніше російські банки відмовлялися навіть відкривати рахунки клієнтам з "ЛДНР".