Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак повинен займатися професійною діяльністю і не коментувати питань, в яких не розбирається, вважають в прес-службі "Українського вибору".

Приводом для такої заяви став виступ чиновника в ефірі "112 Україна", на якому Гримчак заявив, що Громадський рух "Український вибір - Право народу" "прямо пов'язаний з війною".

"Дана заява - верх цинізму. Чиновник, призначений на посаду 10 березня, вже через день робить публічну заяву, яка зовсім не стосується сфери його професійної діяльності. Він не говорить про реалізацію плану Кабміну, що передбачає реінтеграцію Донбасу, не пропонує шляхи вирішення численних проблем переселенців, а дає оцінку громадської організації, з діяльністю якої, схоже, знакомий виключно по ... білбордам", - здивувалися в прес-службі.

Той факт, що Гримчак дозволяє собі голослівно звинувачувати в причетності до збройного конфлікту Громадський рух, що представляє "партію миру" і об'єднує сотні тисяч українців, свідчить або про недалекість, або про політичну заангажованість чиновника, вважають в "Українському виборі".

"Якщо пан Гримчак вважає, що його положення у владі дозволяє йому виступати з інсинуаціями і вигадками, то він глибоко помиляється: відповідальність за наклеп в Україні ніхто не відміняв. Громадський рух "Український вибір - Право народу" завжди виступав за збереження єдності, територіальної цілісності і суверенітету нашої країни, проти закликів до розпалювання конфлікту, проти політики "партії війни", яскравим представником якої, очевидно, є Гримчак. Подібні саботажники і популісти апріорі не здатні нічого зробити для мирної реінтеграції Донбасу", - впевнені в русі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Український вибір - Право народу" вимагає від Грімчака спростувати наклеп і принести публічні вибачення учасникам, активістам та прихильникам Руху.

"В іншому випадку ми залишаємо за собою право звернутися до суду для захисту честі і гідності", - пообіцяли в прес-службі.