Михайло Ходорковський вважає, що найбільш імовірним сценарієм розвитку подій в РФ є перемога Володимира Путіна на президентський виборах в 2018 році і його відхід у відставку через рік після цього.

Таку думку опальний російський олігарх висловив в інтерв'ю виданню Собеседник.ru.

"Найбільш вірогідний сценарій - це як раз перемога Путіна на виборах 2018 року і відхід через рік", - сказав колишній глава ЮКОСа.

На думку Ходорковського, наступниками Путіна можуть стати глава його адміністрації Сергій Іванов або секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев.

Читайте також: "Анексія Криму була імпровізацією" - російський військовий експерт

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Будь-який наступник - це надовго. Це вже не варіант з місцеблюстителем. Тому операція "Наступник" розглядається як крайній випадок. Передбачається, що Путін піде на вибори і переможе, тому що будь-який інший варіант, в їхньому уявленні, грозить трибуналом. Або російським , або міжнародним ", - зазначає колишній олігарх.

Ходорковський вважає, що "Путінський цикл" закінчиться в кінці 2015 року. Після цього претензії до російського лідера будуть наростати лавиноподібно.