Справою президента-втікача Віктора Януковича тепер розглядатиме суд.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час брифінгу, передає "РБК-Україна". Прокурори 14 березня передали справу Януковича в суд. Її вели співробітники Генпрокуратури і військової прокуратури.

Луценко пояснив, що суд над президентом-втікачем проходитиме в заочній формі. Янукович, за його словами, відмовляється повертатися в Україну і проти нього доведеться застосувати таку процедуру.

"Саме страх перед українським народом гнав його (Януковича, - ред.) до підписання цього ганебного документа (листи про введення російських військ, - ред.). Саме цей страх не дає йому і сьогодні приїхати до Києва, незважаючи на всі заяви про те , що ми маємо можливість почати якийсь інший вид слідства. Ні. на сьогоднішній день за рішенням суду, згідно з українським чинним законодавством, Віктор Янукович, який перебуває на території РФ, постане перед судом у заочному засудження. він матиме захист, він буде мати всі процесуальні можливості, крім особистої присутності в суді, якої він через свій особистий страх уникає ", - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, адвокати президента-втікача Віктора Януковича заявили, що Генпрокуратура не має жодних підстав вживати щодо їх підзахисного процедуру заочного досудового розслідування.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще