Компанія Ріната Ахметова "ДТЕК Дніпробленерго" через борги відключила від електропостачання Південний машинобудівний завод імені Макарова. У зв'язку з цим на підприємстві виникла загроза викиду в атмосферу високотоксичних речовин.

"Дійсно відключили електроенергію на "Південмаші", дійсно на заводі зберігаються високотоксичні речовини, компоненти ракетного палива, але керівництвом "Південмашу" зроблено все можливе, щоб відключення електроенергії не привело до створення надзвичайної ситуації. На даний момент загрози вибуху і викиду токсичних речовин в атмосферу немає", - заявив помічник генерального директора ПМЗ Володимир Ткаченко, передає "МОСТ-ДНЕПР".

За його словами, зараз проходять переговори за участю облдержадміністрації і "ДТЕК Дніпрообленерго" про реструктуризацію заборгованості та відновлення електропостачання підприємства.

Читайте також: На Івано-Франківщині зупинили контрабанду етилену на 9 млн грн

"Південмаш" має значні фінансові труднощі через відсутність замовлень. На підприємстві накопичилися багатомільйонні борги по зарплаті.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Склади компонентів ракетного палива, які знаходяться на території підприємства, повинні мати безперебійне електро- і водопостачання, оскільки температурний режим зберігання компонентів знаходиться в межах від -5 до +15 градусів. Перевищення температури зберігання компонентів палива може призвести до руйнування ємностей та викидання їх в атмосферу.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на складах підприємства знаходяться 63 тонни нефтилу, 30 тонн гептилу і 10 тонн амілу.