У німецькому місті Франкфурт-на-Майні відкриється перший у країні ісламський банк. Місто вважається фінансовим центром Німеччини.

Банк KT Bank AG буде працювати за всіма законами шаріату. Коран забороняє мусульманам позичати гроші під проценти. Саме тому фінансова установа видаватиме кредити на малий та середній бізнес без сплати за користування коштами.

Подібні банки вже давно функціонують у східних державах. Замість звичайних відсотків банки отримують дохід з нових підприємств. KT Bank AG буде видавати кредити лише німецьким мусульманам. Вже зараз установа нараховує близько 5 мільйонів потенційних клієнтів. Ісламські банки не фінансують діяльність, пов'язану із алкоголем, тютюном та зброєю.

Читайте також: У кризу заощадження тримають на короткотривалому депозиті

За своє сутністю ісламський банкінг більше схожий на інвестиційну діяльність, ніж на класичні банківські принципи. Також подібні установи вільні від політичних уподобань та інтересів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще