Росія матиме в середньостроковій перспективі дефіцит бензину через нинішню податкову політику, яка заохочує експорт нафти, але не її переробку.

З таким твердженням виступив віце-президент "Роснефти" Михайло Леонтьєв в ефірі радіостанції "Російська служба новин" у четвер, 23 липня.

Леонтьєв розповів, що податкова політика стимулює відмову від переробки на користь максимізації експорту. Цю модель, вважає він, запустили "наші регулюючі відомства".

Читайте також: "Світові ринки вступають в тривалий період низьких цін на нафту" - експерт

"Поки ситуація стабільна, тому що капіталовкладення в переробку мають тривалий цикл. Тому ми поки ще цього не відчуваємо, але відчуємо повною мірою в середньостроковій перспективі. У нас буде дефіцит бензину на ринку, створений політикою регулювання", - розповів він в ефірі радіостанції.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Компанія "Башнефть", навів приклад Леонтьєв, через збитковість переробки скоротила її на 18%. Нафтові компанії відмовляються від переробки на користь експорту, пояснив він.