Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення радить жителям Розівського району Запорізької області перенаправити антени на іншу телевежу.

Про це йдеться у роз'яснені прес-служби державного концерну.

"У зв'язку з малою кількістю аналогових телевізійних програм, що транслюються з РТПС Комиш-Зоря, мешканці району завжди налаштовували свої антени на РТПС Донецьк, де кількість програм є значно більшою. Глядачам району для здійснення прийому українських програм необхідно перенаправити свої приймальні антени на РТПС Комиш-Зоря", – заявляє прес-служба державного концерну.

Згідно із повідомленням, потужності вистачає для того, щоб передавати сигнал найбільших українських каналів – на 60 кілометрів "1+1" і на 15 кілометрів "Інтер".

Концерн також повідомляє, що відключення українських каналів, про яке повідомляло запорізьке СБУ було пов'язано із відключенням світла.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Читайте також: У Запорізькій області відключили українське телебачення

"22 липня 2015 року на РТПС Камиш-Зоря протягом 16 хвилин була відсутня електроенергія від місцевого РЕМ, де здійснювались аварійні переключення на високовольтній лінії. При цьому простою передавачів не було", – наголосила прес-служба.

Для збільшення відстані передачі потрібні більш міцні передатчики, питання про їх встановлення піднімуть наступного тижня, повідомила Радіо Свобода радник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.