До дня святкування Хрещення Русі до Києва звозитимуть ікони Божої Матері з багатьох український міст.

27 липня біля пам'ятника Володимиру віруючі урочисто помоляться, а потім хресним ходом пройдуть до Києво-Печерської Лаври, де залишаться на всю ніч. Основна молитва пройде біля Успенського собору пройде Божественна літургія 28 липня. Очікується близько 20 тисяч християн.

"Ми показуємо єдність УПЦ і ми будемо молитися для того, щоб Господь і Свята Богородиця послали нашій країні, нашому суспільству мир, щоб ця кровопролитна війна яка, на жаль, має місце в Україні, закінчилася і ми могли будувати наше майбутнє", – зазначив владика Антоній, керуючий справами Української Правосласної Церкви Московського патріархату.

Читайте також: Помер режисер "Маленької Віри"

Хрещення Русі - масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще