В ніч на 27 липня бойовики обстріляли Вуглегірську ТЕС, яка розташована між Горлівкою та Дебальцевим поруч з містом Світлодарськ. Через обстріл роботу станції зупинили.

"О 0:56 понеділка стався обстріл 1-го і 3-го енергоблоків ТЕС. О 1:20 було обстріляно 4-й енергоблок. Самі енергоблоки не пошкоджено, але зруйнована підстанція, що належить "Центренерго". Внаслідок виведення підстанції з ладу, Вуглегірську ТЕС довелося зупинити. Ведуться відновлювальні роботи", - повідомила прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Читайте також: "Айдар" викрив групу терористів і показав їх особисті речі (фото)

Донецька ОДА розцінює обстріл ТЕС як навмисне руйнування терористами інфраструктури, що забезпечує базові потреби людей.

Відзначимо, Вуглегірська ТЕС є найбільшою в Донецькій області. Вона забезпечує електроенергією північно-східний регіон України.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Проектна потужність Вуглегірської ТЕС становить 3600 МВт. Станція має сім енергоблоків.