Сьогодні хресна хода на честь Дня хрещення Русі та 1000-річчя від дня смерті князя Володимира змусила працівників Міністерства внутрішніх справ перекрити рух у центрі Києва.

"Це проходять масові заходи в Києві. Хресний хід у зв'язку з 1025-річчям від дня хрещення Русі. Вони займають усю проїжджу частину, тому перекрито рух, - йдеться у повідомлені відомства.

У заході взяли участь кілька тисяч осіб, 20 тисяч прихожан Української православної церкви(Московського патріархату). Прийшли також депутати Верховної Ради, серед яких були помічені екс-регіонали Юрій Бойко і Вадим Новинський, якого Петро Порошенко назвав "православною сволотою" на відомому скандальному відео.

Хресний хід пройшов центральними вулицями Києва. У поклінного хреста на вулиці Грушевського голова Української православної церкви Московського патріархату Мітрополіт Онуфрій, представники духовенства і миряни помолилися за упокій душ усіх, хто загинув під час трагічних подій лютого 2014 року.

Вдень на Володимирській гірці біля пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру Великому відбувся урочистий молебень до 1000-річчя успіння князя Володимира. Сюди з різних куточків країни сьогодні привезли 8 чудотворних ікон Божої матері.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Зараз на площі перед Успенським собором почалося всенощне бдіння. Весь цей час ікони будуть доступні для поклоніння всім охочим.

У соцмережах кияни вже викладають велику кількість фото із заходу.

Читайте також: У Запоріжжі переселенці і волонтери підтримали бійців АТО

Нагадаємо, минулого року в березні у Львові відбулася молитовна хресна хода за участі тисяч львів'ян на підтримку миру.