Обвал китайського фондового ринку забезпечив несподіваний приплив інвестицій в Індію.

З початку липня іноземні інвестори вклали в індійські акції 73 млрд рупій (близько $1,1 млрд), тоді як у попередні два місяці вони в основному виводили кошти, пише Кореспондент з посиланням на The Financial Times.

"Для тих, хто хоче залишити гроші в активах ринків, що розвиваються, і вважає Китай дуже "гарячим" напрямком, Індія видається найкращою альтернативою", - говорить економіст інституту Брукінгс Есвар Прасад.

За останні дві сесії індійський фондовий індекс Sensex втратив 2% через стурбованість інвесторів масштабним падінням в Китаї. Однак за останні три місяці індикатор додав 0,6%, що робить Індію єдиною країною в Азії, де за цей період ринок акцій зростав.

Читайте також: Крах кремлівської економіки: сурогатна кава і дефіцит бензину - польські ЗМІ

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Індійська рупія також була відносно стабільною в порівнянні з іншими валютами ринків, що розвиваються: з початку 2015 вона втратила в парі з доларом лише 1,6%.

"На початку літа спостерігалося перевкладення коштів з Індії в Китай. Тепер цей процес припинився, і, схоже, частина цих грошей повертається назад. Інвестори, з якими я розмовляю, вважають, що в Китаї зараз ризиків набагато більше", - заявив засновник індійської фінансової групи Edelweiss Рашеш Шах.

Нагадаємо, вчора китайський фондовий ринок закрився рекордним за останні 8 років падінням. Так, індекс Shanghai Composite впав майже на 8,5% до 3725,56 пункту, Shenzhen Component знизився на 7,59% до 12493,05 пункту.