Пожежа під Чорнобилем сталася через навмисний підпал. Такий висновок зробили спеціалісті Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Про причину масштабної пожежі в Чорнобильській зоні у Зоні відчуження, яка сталася 29 червня цього року, розповів голова ДСНС Микола Чечоткін. Про це повідомляє "5 канал".

"У 70% пожеж на території зони відчуження причиною стали умисні підпали. При ліквідації останньої масштабної пожежі на місці події ми виявили два факели, які говорять про те, що пожежа виникла в результаті підпалів", — заявив Чечоткін.

Нагадаємо, на території комплексу "Чорнобильська пуща" виникла масштабна пожежа, та яке через займання сухої трави і очерету, поширилося на площі близько 130 га. Рятувальники боролися з ним два тижні.

Читайте також: "Ліс підпалили, щоб приховати крадіжки. Але до пеньків вогонь не дійшов" - самосели про пожежу в Чорнобилі Як ми писали раніше, міністерство екології та природних ресурсів планує скоротити територію Чорнобильської зони відчуження з 30 до 10 кілометрів навколо зупиненої атомної станції. Про це заявив глава Мінекології Ігор Шевченко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще