Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за переговори з європейською стороною про збільшення квот для української продукції в рамках дії Зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом.

Про це глава уряду заявив на засіданні Кабміну, передає прес-служба.

"Ми з Наталею Яресько вже коротко розмовляли з нашими європейськими партнерами з приводу того, що потрібно проводити переговори з щодо збільшення квот для української продукції в рамках ЗВТ, але квоти потрібно наповнювати якісної та конкурентною продукцією", - зазначив Яценюк.

Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня минулого року. 27 червня Президент Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС в повному обсязі. Положення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом почнуть діяти з 2016 року.

Читайте також: Уряд виділив 50 млн гривень на виготовлення карток українця

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Європейський союз, у свою чергу, погодився продовжити дію режиму автономних торгових преференцій для українських експортерів до кінця цього року.

Нагадаємо, Росія, у разі імплементації угоди про асоціацію України з ЄС, хоче встановити квоти для українських товарів з "групи ризику".