У Донецькій області правоохоронці викрили групу злочинців, які друкували фальшиві гривні в гаражі.

Про це повідомляє прес-служба управління МВС України в Донецькій області.

Співробітники міліції встановили, що троє чоловіків та жінка налагодили виготовлення та збут підроблених купюр. Всі вони виявились жителями Маріуполя.

Виготовленням купюр займався 34-річний організатор групи. Він вже мав раніше судимість за розбійний напад і провів 7 років у в'язниці. Інші учасники групи забезпечували збут "грошових партій".

У міліції встановили, що фальшиві гривні вони збували за межами Донецької області.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Лабораторію з виготовлення грошей вони облаштували в гаражі одного зі злочинців. Правоохоронці,в ході обшуків вилучили сканер, два кліше для нанесення водяних знаків, папір, художні пензлі та інші витратні матеріали для виготовлення підробок.

Також обшуки проводили за місцем проживання всіх учасників групи. У фігурантів злочину вилучили готові підробки, а також аркуші паперу формату А-4 з нанесеним на них зображенням купюр номіналом 200 гривень.

Читайте також: Киянину віддали депозит міченими купюрами

Напередодні правоохоронці провели кілька оперативних закупівель. Вони спершу за дві тисячі гривень придбали у злочинців п'ять тисяч підроблених гривень. Експертиза підтвердила, що вони є фальшивками.

Зловмисників затримали під час оперативної закупівлі наступної партії банкнот в 10 тисяч підроблених гривень.

Фальшивомонетникам оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Їм загрожує позбавлення до 10 років.