Киянин зняв у банку депозит у розмірі 100 тисяч гривень, з яких 45 були міченими. Імовірно, гроші потрапили в обіг банку з Донбасу.

Про це повідомили на сайті МВС.

За даними правоохоронців, у понеділок, 20 липня, в Оболонське райуправління Києва надійшло звернення від місцевого жителя. Він поскаржився на те, що у нього відмовилися прийняти в державному банку купюри, які він раніше зняв з депозиту у комерційному банку.

Читайте також: Виклали відео, де екс-ректор Мельник намагається позбутися мічених грошей

"Загальна сума коштів становить 100 тисяч гривень. Зіпсованими виявилися 45% від вказаної суми - на купюрах є непомітні для неозброєного ока вкраплення люмінесцентної фарби. Гроші знаходяться на зберіганні в міліції. За даним фактом кримінальне виробництво поки не відкривалося, так як рішення цього інциденту - прерогатива Національного Банку України ", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо банківський суперечка не вирішиться, відомості про інцидент внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почнуть кримінальне провадження за статтею "виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї ".