У Херсоні невідомі потруїли собак у волонтерському притулку "Шанс". В результаті 21 тварина померла, ще 13 наразі під крапельницями у ветеринарних клініках.

Про це повідомляє "ТСН".

Притулок розташований під пішохідним залізничним мостом. Там живуть понад півтори сотні безпритульних тварин, яких зібрали з вулиць міста. Їх утримують на гроші небайдужих людей.

Всі тварини живуть у приміщеннях. На огороджену територію їх випускають побігати групами. Люди нерідко кидали псам їжу з моста, а тварини довірливо її їли. Однак цієї ночі хтось кинув отруйний гостинець.

Чергові волонтери побачили, що тварини почали битися в конвульсіях. Вони намагалися врятувати псів за допомогою уколів, але це не допомогло.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Під Києвом 60 тисяч свиней усиплять через африканську чуму

"Невелику порцію кинули. У клініці доктор визначив, що ніби там курячі шлунки дрібно порубані, вочевидь, з отрутою. От хто схопив багато, встиг – тих ми не врятували. Хто вже потрошку – набряки сильні, вони зараз у клініці", - зазначила волонтерка Ірина Ігнатенко.

Зоозахисники у розпачі, адже такий злочин може повторитися знову. Волонтери звертаються до небайдужих, аби ті допомогли зробити навіси та відгородитися від мосту, або знайти іншу безпечну територію.

Нагадаємо, на початку літа невідомі у Києві масово потруїли собак. Волонтери, які приїхали стерилізувати бездомних собак, знайшли вісім трупів. Тварин нагодували отруєним м'ясом.