За вихідні українські війська залишили Вуглегірськ, а противник зосередив в напрямку Дебальцеве основні сили. Штаб АТО повідомляє про 5 загиблих українських солдат та понад 180 вбитих бойовиків в наслідок запеклих боїв у Чорнухіне, Нікішино, Вуглегірську та Дебальцеве.

"Дві тактичні групи сепаратистів діють на Вуглегорському напрямку, одна - на Чорнухине. В в напрямку від Нікішине здійснює фронтальний "тиск" ще одна тактична група бойовиків. Всього в активних діях в районі Дебальцевського плацдарму на даний момент бере участь з боку супротивника порядку 3500 чоловік, 35 танків, близько 90 бойових броньованих машин (ББМ)", - повідомляє група "Інформаційний спротив".

В неділю сили АТО були вимушені залишити Вуглегірськ після чергового підсилення бойовиків.

"Українські сили після артпідготовки спробували зайти до Вуглегірська, однак ворог вчинив неабиякий спротив і зірвав ці плани. За неофіційною інформацією, чотири українські танки були підбиті. Підрозділи ЗСУ та Нацгвардії відійшли з Вуглегірська. Наразі місто фактично зайняте ворожими силами", - повідомили з офіційної сторінки батальйону Азов у Facebook.

Штаб АТО повідомив про втрату бойовиками 180 солдат та 248 поранених. Українські військові знищіли колону російської військової техніки та зірвали спроби захопити селище Луганське.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"В складі колони була важка техніка – танки, артилерійські установки, яка призначалася для прориву бойовиків до Дебальцеве. Мова йде про десятки загиблих терористів і знищення значної кількості російської техніки. Чергова хвиля наступу варварів на Дебальцеве захлинулася", - повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк.

В одному з блогів зранку понеділка з'явилися фотографії систем ракетно-залпового вогню "Ураган" у Таганрозі Ростовської області Росії.

"У місто Таганрог на аеродром Центральний, були доставлені свіжі РСЗВ "Ураган" Доставка здійснювалася транспортником ІЛ-76, що свідчить про стислі терміни для перекидання техніки, адже можна було і залізницею. Якщо мова зайшла про стислі терміни, то варіант відправки безпосередньо на Схід України є основним", - зазначено в блозі.