Прийом документів на посади 700 місцевих прокурорів продовжили до 10 серпня. Співбесіди із кандидатами, які пройдуть три етапи незалежного тестування, транслюватимуть в Інтернеті. Призначити нових прокурорів планують вже до середини грудня.

"Наразі надійшло вже 1300 заявок від зовнішніх кандидатів, які жодного дня в прокуратурі не працювали. Кожен день подають вдвічі та втричі більше заявок за попередній, саме тому ми продовжили термін прийому документів", - заявив сьогодні на брифінгу перший заступник Генпрокурора Давід Сакварелідзе.

Нові місцеві прокуратури об'єднають по 5-7 районних прокуратур, на конкурсі оберуть їх 700 начальників та заступників. Документи приймають в 5 центрах по Україні – Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську і Харкові.

"За результатами конкурсу замінять 70% керівного складу відомства в регіонах. В жодному іншому відомстві такого оновлення досі нема. Це викликало велике захоплення в професійному середовищі", - прокоментував конкурс керівник київського відділення Асоціації юристів України Сергій Гребенюк.

За умовами конкурсу діючим працівникам прокуратури достатньо мати три роки стажу, в той же час від "зовнішніх кандидатів" вимагають п'ять років юридичної практики.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Діючи працівники прокуратури, хоч і мають стартові поблажки, пройдуть через загальний складний конкурс. Співбесіду на кожну посаду проводитимуть з 10 кандидатами, які набрали найбільший результат. До того ж, ви зможете побачити розмову з цими кандидатами. Замість скепсису, раджу трошки помріяти, побути трошки романтиком і повірити, що наразі в відомстві є бажання і можливість змінити систему", - підкреслив Гребенюк.

Читайте також: В прокуратурі відкрився конкурс на 700 керівних посад

Враховуючи ситуацію з військовою агресією з боку Росію, оновлення кадрів поки не торкнеться військової прокуратури. Але склад цивільних прокуратур Луганської і Донецької областях також буде оновлено через конкурси.

Перший етап тестування почнеться 15 серпня. Усі етапи конкурсу, включно зі співбесідами, завершаться до грудня. До середини грудня на кожну посаду Генпрокурору подадуть по три кандидатури, після чого він призначить одного з цих кандидатів.

Також до середини грудня кількість працівників прокуратури скоротять з 8 до 5,5 тисяч. На початку 2016 року буде оголошений конкурс на рядові посади місцевих прокуратур. За результатами реформування в системі залишиться 178 місцевих прокуратур замість 600 районних, які є зараз.