Українська короткометражка "Листопад" Марії Кондаковой зайняла перше місце на міжнародному фестивалі в Румунії.

Як повідомляє Спілка кінематографістів України цю нагороду вона розділила з роботою країни, що приймає фестиваль.

У програмі "Maramures International Film Festival" показали фільми з Румунії, Франції, Німеччини, України, Індії, Австралії, Туреччини, Молдови, Угорщини, Болгарії, Сербії, Грузії, Росії.

Журі румунського фестивалю заявило, що в українській роботі яскраво показана чутлива історія кохання на тлі суспільства, яке перебуває в стані втрати основних принципів.

Читайте також: Франківські студенти зняли соціальну короткометражку "Ми" (відео)

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що роботу Марії Кондаковой "Листопад" відібрали для участі в конкурсній програмі "Pardo di domani "на міжнародному кінофестивалі класу "А" в Локарно, який відбудеться в швейцарському місті з 6 по 16 серпня.

Короткометражку "Листопад" вперше показали на п'ятому Одеському міжнародному кінофестивалі, де Марія Кондакова отримала "Золотий Дюк" за кращу картину національної короткометражної конкурсної програми.