Ситуація в зоні АТО протягом ночі залишалася напруженою. Терористи збільшили кількість обстрілів позицій українських військових неподалік Донецька та на Артемівському напрямку.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

З 18 години вечора 31 липня і до опівночі бойовики продовжували застосовувати озброєння, що має бути відведене від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями. Двічі, о 19:35 і о 22:50 злочинці зі 120-міліметрових мінометів били по опорних пунктах бійців АТО неподалік Пісків. Також два рази під обстріл з міномету калібром 120 міліметрів потрапила Авдіївка.

О 20:50 з танку, о 21:10 з озброєння бронетранспортера та о 23:20 із 120-міліметрових мінометів бойовики били по позиціях українських військових в Опитному.

На Артемівському напрямку о 19 та 21 годині російсько-терористичні війська з танків стріляли по селищу Миколаївка.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Бойовики обстріляли мирне селище Гостре поблизу Донецька

Також терористи продовжують використовувати тактику "випаленої землі". Вони з мінометів ведуть вогонь по мирних населених пунктах. Близько 22 години злочинці обстріляли житлові будинки у Верхньотроїцькому та Авдіївці.

Загалом, за минулу добу, зі 109 випадків порушення ворогом режиму тиші 70 обстрілів українських позицій зафіксували в районі Донецька.

Після опівночі, 1 серпня, вогнева активність терористів продовжилась на Донецькому напрямку. Вони практично застосовували всі види озброєння.