Голова Закарпатської облдержадміністрації звернувся до тютюнових компаній, що працюють в Україні, попросивши провести лабораторні дослідження вилучених на Закарпатті контрабандних сигарет для встановлення каналів їх поставок.

Про це йдеться в переданому УНІАН коментарі Москаля.

"У першу чергу, ми просимо провести лабораторні дослідження вилучених сигарет на предмет їхньої ідентифікації й місця виробництва - аж до конкретної фабрики в Україні чи за кордоном. Таким чином можна буде з'ясувати точні джерела контрабандних потоків, що йдуть через нашу область, і встановити процент контрафактної продукції", - зауважив він.

Водночас Москаль закликав тютюнові компанії допомогти в організації тренінгів для прикордонників, а також у закупці сучасного обладнання для виявлення контрабандних сигарет у автомобільному чи залізничному транспорті.

Крім того, Москаль запросив представників тютюнових брендів в Ужгород на спеціальну нараду з приводу боротьби з контрабандою.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомлялося раніше Москаль заявляв, що в українському законодавстві необхідно відновити кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів.

Читайте також: Портнову не подобається ідея Москаля повернути кримінальну відповідальність за контрабанду

За словами Москаля, він пропонуватиме за контрабанду через зелений кордон, незалежно від кількості сигарет, ввести кримінальну відповідальність із конфіскацією особистого майна. За контрабанду через контрольно-пропускні пункти до 20 блоків сигарет - адміністративну відповідальність, більше 20 блоків – кримінальну відповідальність із конфіскацією всього особистого майна.