Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення про підпорядкування федеральної влади заповідника "Херсонес Таврійський" у Криму, повідомляє прес-служба Кремля.

Заповідник буде включений в список особливо цінних об'єктів культурної спадщини Росії.

"Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення включити пам'ятники і території національного заповідника" Херсонес Таврійський "в єдиний державний реєстр об'єктів культурної спадщини народів Російської Федерації, прийняти національний заповідник у федеральне ведення і включити його в список особливо цінних об'єктів культурної спадщини народів Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Путін анексував Крим через безкарність війни у Грузії - Джемілєв

Відповідні документи будуть передані губернатором Севастополя уряду Росії до 1 вересня 2015 року.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як відомо, у 2013 році "Херсонес Таврійський" було внесено до списку Всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Нагадаємо, 29 липня "губернатор" Севастополя Сергій Міняйло призначив директором заповідника "Херсонес Таврійський" протоієрея Сергія Халюта.