Міжнародні експерти ОБСЄ вперше у своєму звіті заявили, що терористи обстрілюють українських військових з житлових кварталів Донецька.

Як повідомляє прес-центр АТО, керівник української сторони генерал-майор Андрій Таран з такої нагоди подякував ОБСЄ за об'єктивне висвітлення подій.

У звіті міжнародних спостерігачів сказано, що в ніч з 30 на 31 липня, так само як і 31 липня, загальна ситуація з безпекою в "ДНР" - в підконтрольному місті Донецьк і навколо Донецького аеропорту - була напруженою.

"30 липня, з позиції в центрі Донецька, починаючи з 19.35 годин, Спеціальна моніторингова місія спостерігала 40 вихідних вибухів, класифікованих як вогонь з артилерійських і протиповітряних систем, в 2-5 кілометрах на захід і південний захід від їх позиції", - йдеться у звіті.

У штабі АТО запевнили, що протяжність Донецька з півночі на південь - 28 кілометрів, зі сходу на захід - 55 кілометрів. Це означає, що артилерійський вогонь вівся фактично з центру міста.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Рятувальники спільно з ОБСЄ будуть розміновувати території на Донбасі

Нагадаємо, що два дні тому в штабі АТО повідомляли, що крім атак на бойові позиції сил АТО, терористи атакують мирні квартали населених пунктів. Зокрема, тоді обстріляли Авдіївку, де немає українських військових.