Учора 50 активістів громадських рухів "Білий молот", "Тверезий Київ", "Синдикат" та "Смерч" блокували вхід до станції метро "Хрещатик". Через це близько 10-ї вечора пасажири не могли зайти у підземку кілька хвилин.

Активісти пояснюють, що протестували проти підвищення вартості проїзду. В руках тримали плакати та транспаранти, де показали виявлені ними схеми обороту грошей в підземці.

"Нас прийшло чоловік сорок, а ще з десяток пасажирів приєдналися, бо їм сподобалася ідея. Блокували станцію декілька хвилин, а потім просто по черзі перестрибували через турнікети. До нас прийшли двоє працівників міліції, але через те, що нас було в рази більше, правоохоронці просто зробили зауваження", - розповів нам активіст "Білого молота".

Він обіцяє, що тепер акції проти підвищення тарифів будуть проходити постійно. Найбільш масову та радикальну, обіцяють в цю п'ятницю, 13 лютого.

"Проти нас наприкінці січня відкрили кримінальне провадження. Нібито за перешкоджання господарській діяльності. Але ми хочемо, аби всі фінансові протоки в метро, наприклад, доходи від реклами, були прозорими", - каже активіст.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

7 лютого проїзд в метро подорожчав удвічі. В КМДА пояснюють це змушеним кроком через мільйонні збитки. Торік вони склали приблизно 590 млн. грн.

"Заплановані ремонтні роботи було виконано лише на 15 відсотків. Існує критична необхідність проведення ремонту 27 ескалаторів, які відпрацювали більше 50 років, 72 вагонів, заміни 11 кілометрів колій та стрілочних переводів, а також закріплення ґрунтів", - пояснили в прес-службі "Київського метрополітену".