Раніше свій національний одяг - вишиванку - українці одягали лише на державні свята. Але з часом вона "перекочувала" в гардероби українських модників і стала трендом номер один в повсякденних вбраннях.

При цьому візерунки на сучасних вишиванках, як і в давнину, несуть глибокий сакральний зміст.

У народі вважають, що значення вишитих символів йдуть углиб століть і мають магічну силу. Неспроста на жіночих вишиванках зображують орнаменти з рослин, а на чоловічих - геометричні візерунки. Це пов'язано з тим, що чоловічу енергію здавна асоціюють з духовним началом, а жіночу - з втіленням духовного в матерію.

Читайте також: Вінницьку набережну прикрасили 35-метровою вишиванкою (фото)

У наші дні модні сукні-вишиванки стали носити не тільки з традиційними українськими спідницями з полотна, але і з класичними брюками, джинсами і легінсами. Також яскраві українки доповнюють свої автентичні образи намистом, сережками і великими браслетами.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще