Національний банк України гарантує підтримку платіжній системі PayPal у випадку її виходу на український ринок Для цього установі було необхідно опублікувати програму Letter of Comfort.

Про це повідомляє ain.ua.

Регулятор зобов'язався всіляко адаптувати законодавство до європейських норм, якщо воно буде заважати виходу на ринок великих міжнародних гравців (PayPal, Google Wallet та інших).

Варто зазначити, що Letter of Comfort – це офіційна, прийнята в усьому світі практика декларування зобов'язань. Такі документи видають уряди різних країн стосовно великих гравців різних індустрій.

"НБУ фактично гарантував, якщо PayPal та інші подібні системи вирішать зайти на ринок України, вони змінять всі закони, які будуть заважати їх діям. Коли ми кілька тижнів тому вели переговори з PayPal, їм було потрібно саме таке звернення, щоб розпочати співпрацю", – пояснив ситуацію Ілля Кенігштейн.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Завтра в обіг введуть нову 5-гривневу монету

Над виходом PayPal в Україні працює група експертів, зокрема фахівці з НБУ, Мінекономіки, Американської торговельної палати в Україні, "Deloitte Україна" та "Baker & McKenzie України".