У Вінниці за останній тиждень кількість тих, хто захворів на грип, зросла вдвічі. Майже наздогнали - Запоріжжя та Чернігів. Столиця поки тримається.

"Це звичайний сезонний грип без якихось особливостей перебігу, - сказала Знай.ua вірусолог Алла Мироненко. – Незвичним у цьому сезоні те, що вірус групи "B" переважає. Зазвичай йому передує "А". Вірус групи "В" розповсюджується зазвичай у лютому, а в цьому сезоні почав циркулювати дуже рано. Перший його випадок зафіксований 31 жовтня"

Зауважує, хворіють і вірусом групи "А" - AH3N2. Серед усіх хворих такий підхопив кожен десятий.

"За останній тиждень кількість тих, хто захворів, подекуди зросла на 50 відсотків. Це означає, що захворюваність стає більш інтенсивною. Вінниця – вже на рівні епідеміологічного порогу, показники Запоріжжя і Чернігова наближаються до нього. Там епідемію можна очікувати вже наступного тижня".

У Києві кількість тих, хто захворів на грип за останній тиждень, зросла на 25%. Столиця до епідеміологічного порогу ще не наблизилась.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще