Кримінальне провадження щодо компанії "Центренерго" за ухилення від сплати податків – це перший важливий крок. Далі необхідно перевіряти інші державні компанії, які працюють через конвертаційні центри, а також їх керівників. Під перевірку потраплять і ті, хто призначав цих керівників на посади.

Про це 5 серпня заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засіданні уряду, передає прес-служба.

Перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан доповів, що його відомство зареєструвало кримінальне провадження щодо компанії "Центренерго" за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

"Через чотири податкові ями відмивалися кошти. Нами доведено це, і зараз тривають експертизи, і ми доводимо вину конкретних осіб, хто був причетний до такої схеми", - зазначив він.

Глава уряду наголосив на необхідності визначити "ключові компанії, починаючи з "Укрзалізниці" і закінчуючи "Енергоатомом" та іншими державними компаніями, де найбільші обороти".

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: 400 млрд грн тіньових коштів пройшли через фондовий ринок України

"Схема у них проста і зрозуміла - працюють через конвертаційні центри, ухиляються від сплати податків і вимивають державні гроші з державних компаній", - наголосив прем'єр.

Яценюк доручив створити "спільну групу" щодо таких державних компаній. Разом із Департаментом боротьби з "відмиванням" доходів необхідно провести перевірку цих державних компаній.

Він зазначив, що знайдуть фірму, яка безпосередньо займається конвертуванням, вимиває гроші, а після цього викриють організаторів та виконавців.