Відразу три книжки українських авторів потрапили до півфіналу польської престижної літературної премії Angelus, що вручається письменникам з Центральної та Східної Європи.

До списку потрапило "Комашина тарзанка" львів'янки Наталки Сняданко, "Книга забуття" Василя Слапчука та "Месопотамія" Сергія Жадана. Про це повідомляється на офіційному сайті премії.

Читайте також: Сергій Жадан віршами збирав гроші на добудову "Охматдиту" (відео)

Переможець премії Angelus буде оголошений на урочистій церемонії 17 жовтня. Письменник отримає чек на 150 тис. злотих та статуетку авторства вроцлавської скульпторки Єви Россано.

Організатором та засновником Центрально-Європейської літературної премії Angelus, яка вручається з 2006 року, є місто Вроцлав. Щорічно переможців конкурсу нагороджують за кращу книгу прози, опубліковану польською мовою.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лауреатом може стати письменник з 21 країни Центральної Європи - Албанія, Австрія, Білорусь, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва , Македонія, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Україна та Угорщина.

Українські письменники отримували премію Angelus в 2006 та 2013 роках. У 2013 році польську премію Angelus отримала Оксана Забужко за твір "Музей покинутих секретів". У 2006 році першим лауреатом премії став Юрій Андрухович з романом "12 обручів"