Група провідних наукових співробітників Гарвардської медичної школи, розташованої в Бостоні, реалізувала унікальний комплекс випробувань.

Про це повідомляє журнал Nature.

Автори проекту повідомили, що їм вдалося зробити нове відкриття. Воно змінило уявлення людей про походження сучасних американців. Згідно інформації від дослідників, прийнято вважати, що громадяни США походять від предків зі Східної Азії, а також Сибіру.

Проте, завдяки новим проектам лікарі виявили, що племена Surui і Karitiana в Амазонці мали коріння з Австралії і Папуа-Нової Гвінеї.

За словами лікарів, загадковий народ-предок американців отримав назву популяції — Y. Для цього взяли першу букву слова "Ypykuаra", що означає "предки" мовою індіанців тупі.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Читайте також: Опитування встановило найдружелюбніші країни

Як стверджують фахівці, представники популяції Y перебралися на Аляску через Беринговий міст. Таким чином, вони стали корінними жителями Північної і Південної Америки.

Генетики з Гарвардської медичної школи заявляють, що нові відкриття є справжньою сенсацією в галузі науки. Велика різноманітність популяцій дозволило розширити територію сучасних США.