Багато популярних в Україні пивних брендів, які видають себе за європейські, насправді, зроблені в РФ, пише Expres.

Зокрема, чимало компаній-імітаторів прикриваються чеським виробництвом. А люди купуються на рекламу. "Нещодавно в кафе мені запропонували чеське пиво "Жатецкі гусь". Я сказав офіціантові, що це російське пиво, а він наполягав, що чеське. Ну, не став більше сперечатися з ним, взяв собі бельгійського. Але чимало людей і справді думають що це чеське пиво, а насправді виготовляють його в Росії, - розповів відомий письменник Юрій Винничук. - У Чехії такого пива нема. А гусак чеською буде "гуса", такого ж слова, як "гусь", нема. Це фікція. І жодної легенди про гусака не існує, як це демонструє реклама. На етикетці - краєвид міста Калінінград, а не Жатеца.

Читайте також: Російські виробники втратили $ 1 мільярд через бойкот українців

Винничук закликає бойкотувати російські продукти. "Росіяни лізуть до нас усіма дірами і з безліччю фейкових брендів. Тому треба усім бойкотувати ці бренди і пояснювати власникам ресторанів, щоб вони казали правду. Ми живемо не на безлюдному острові, кожен може з'ясувати, яке походження пива. Звісно, чеське пиво - одне з найкращих в Європі. А російське - огидне, тому їм не залишається нічого іншого, як робити отакі фейки".

Президент Чеської асоціації пивоварів Ян Веселий прокоментував цей інцидент так: "Це крадіжка чеської ідентичності. Маркетинговий хід брудної форми, який будується на обмані споживача".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"І таких випадків безліч, - каже Олег Радик, координатор Економічного бойкотного руху. - Це зловживання довірою до бренду - чеського пива. Влада Чехії має відреагувати на таке порушення. До речі, раніше вже був скандал і з нібито чеським пивом "Козел", яке виготовляли в Калузі. Ми його теж бойкотували. Будьте пильні, дивіться, що купуєте". Бо мільйони доларів вкладають у рекламу. А ми стаємо її жертвами".