Минулого тижня компанія з Арабських Еміратів Primestar Energy FZE придбала всі акції "Укргазпромбанка", який було визнано неплатоспроможним. Про це повідомляють у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

"Це позитивний сигнал. Він може означати те, що не все так погано в нашій економіці. Адже зараз не кожна іноземна компанія насмілиться інвестувати в країну, де проблемно працює банківська система та йде війна", - каже "Знай" Віталій Кравчук, старший дослідник, Інституту економічних досліджень.

За його словами, арабські інвестори, швидше за все, не мінятимуть бренду та логотипу банку.

"Я не знаю про це точно. Однак здебільшого інвестори не роблять ребрендингу, якщо фінустанова немає поганої слави. Наприклад, "Правекс-банк" за останні 7 років змінював трьох інвесторів, назва лишилася незмінною. Те ж саме можна сказати про "Аваль"", - зазначає експерт.

Після зміни власників банк продовжуватиме обслуговувати своїх постійних клієнтів і надавати ті ж послуги, що і раніше.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також Вкладникам збанкрутілої "Київської Русі" почали віддавати гроші

"Можливо, з часом там щось змінять. Головною перевагою купівлі банку іноземними інвесторами є те, що він невдовзі позбудеться фінансових проблем", - каже експерт.

Нагадаємо, 94,7% акцій "Укргазбанк " належали державі. Його націоналізували 2009 року внаслідок його неплатоспроможності 2007-2008 років. Протягом останніх 10 років цей банк входив до найкрупніших фінустанов України. Станом на квітень 2015 року його активи були на рівні 22,6 млрд грн.