Зранку 18 лютого українські війська почали організований відвід військ з оточення з-під Дебальцевого. Штаб АТО та Міноборони цю інформацію не підтверджують. Кількість загиблих, поранених та полонених за минулу добу невідома.

"Відведення військ з Дебальцевого здійснюється планово і організовано. Трасу Дебальцеве- Артемівськ ми не контролюємо саме через Логвинове. Інші дороги щільно тримає Нацгвардія, Донбас і частини ЗСУ. Противник намагається перерізати ці дороги і перешкодити виходу угруповання", - повідомив комбат "Донбасу" Семен Семенченко у 9-й ранку 18 лютого.

За даними "Інформаційного спротиву", бойовики кинули на атаку Дебальцевого усі сили та резерви.

"Противник увів у бій всього близько 25 танків, до 35 бойових машин при підтримки трьох артдивізіонів із десятками знарядь. В результаті противнику вдалося пробитися в місто і зав'язати в східній і центральній його частинах вуличні бої. Противник продовжує здійснювати вогневої контроль дороги між Дебальцеве і Артемівському з пануючих висот і перешкоджає постачанню підрозділів, що обороняються в самому місті", - йдеться у ранковому прес-релізі "Інформаційного спротиву" від 18 лютого.

За оперативними даними розвідки "Донбасу", зараз селища навколо Дебальцеве захищає 750 бойовиків, із озброєння вони мають міномети і 4 ГРАДи. До них продовжує надходити підкріплення, так сьогодні зранку у зону активних бойових дій прийшли 12-15 танків, 6 КАМАЗів снарядів і 3 - піхоти з останніх резервів ЛНР. "Всі останні резерви терористів кинуті під Дебальцеве", - повідомив Семенченко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Сьогодні вночі родичі солдат у Дебальцівскому котлі перекрили шлях Рівне-Київ, вимагаючи надіслати їхнім рідним допомогу або їх вивести звідти. Люди вийшли після прохання бійця 128 бригади Володимира Шматько, якій повідомив про повне оточення їх бригади у Дебальцевому.

Заступник командира 25-го батальйону "Київська Русь" Дмитро Гросс підтвердив складну ситуацію у місці бойових дій.

"По нам працюють міномети," Гради ", САУ, стрілецька зброя, і ще багато чого іншого. На вулицях відбуваються прямі зіткнення. 90% місцевого населення виїхало. Повного оточення міста немає, але всі під'їзди до Дебальцеве прострілюються бойовиками - заїхати в місто практично неможливо", - зазначив він.

Речник Генштабу Владислав Селезньов відмовився надавати інформацію про загиблих, поранених та полонених за минулу добу підчас ранкового брифінгу, пояснюючи це відсутністю зв'язку та запеклими боями у Дебальцевому.