Королева Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета II відрізняється від нас з вами. Портал BusinessInsider вирішив нагадати про привілеї королеви, яка, до речі, є найстарішим діючим монархом у світі з 24 січня 2015 року, після смерті короля Саудівської Аравії Абдалли ібн Абдул-Азіза Аль Сауда.

І так, у королеви є особистий поет, платять якому хересом. Вона може керувати автомобілем, не маючи при цьому прав. І нарешті, їй не потрібен паспорт.

Про це написано в законах Великої Британії, багато з яких не мінялися вже сотні років. Є серед цих законів і ті, що безпосередньо стосуються навколишнього середовища.

Наприклад, британській королеві належать всі лебеді, які водяться в річці Темза. З XII століття існує звичай щорічно перераховувати королівських лебедів на річці та її притоках. Також щороку на Темзі влаштовується інвентаризація лебедів. Ця подія відбувається в третій тиждень липня. У 2009 році Єлизавета II стала першим монархом за кілька століть, який особисто був присутній при цій процедурі.

Читайта також: На королеву Британії готують замах - ЗМІ

Популярні новини зараз
Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім того, королеві належать всі осетрові, морські свині, кити і дельфіни, які зустрічаються в навколишніх Британію водах. Цей закон датований 1324 роком. У разі якщо будь-яка зі згаданих тварин буде виловлена в межах 3 км від узбережжя Великої Британії, або його винесе на берег, британська корона може заявити на нього свої права.

Цікаво, що цього закону дотримується досі. У 2004 році щодо рибалки з Уельсу, який зловив триметрового осетра і продав рибу на аукціоні, було проведено поліцейське розслідування, оскільки існує вимога спочатку запропонувати здобич королеві. Якщо монарша особа відмовиться, з уловом можна буде робити все, що заманеться.

Зазначимо, близько місяця тому Єлизавета II проїхалася на автомобілі по газону Великого Віндзорського парку через те, що дорогу їй перегородила сімейна пара з двома дітьми. Чоловік із жінкою не поступилися дорогою, бо не помітили автомобіль до того самого моменту, поки він наблизився впритул .