Сьогодні спрогнозувати курс гривні неможливо, адже досі відсутня єдина стратегія Національного Банку та уряду щодо курсової політики. Таку думку висловив економічний експерт Андрій Новак, пише УНН.

"Поки не з'явиться офіційна стратегія НБУ і уряду з приводу курсової політики — спрогнозувати курс гривні неможливо. Адже за відсутності цієї стратегії будь-які прогнози — це не більше ніж фантазії. Сьогодні ж ми просто не розуміємо логіки уряду, Нацбанку із забезпечення стабільності курсу", — сказав він.

Читайте також: Три пенсії замість однієї - ідея економіста

За словами Новака, вибори восени зіграють роль стримуючого фактора щодо курсу гривні.

"Як мінімум до закінчення виборчої компанії уряд і Національний банк будуть робити все можливе, щоб втримати курс гривні більш-менш стабільним", — повідомив експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він зазначив, що отриманий транш кредиту від МВФ суттєво не вплине на курс гривні.

"Я б не покладав великих надій на отриманий транш кредиту від МВФ. За останні півтора року в Україні не простежується зв'язок між надходженням траншу і зміцненням курсу гривні. 1,7 млрд грн недостатньо для припинення зниження курсу гривні. Українська валюта девальвує через нестачу державних коштів", — сказав він.

Нагадаємо, 4 серпня 2015 року Україна отримала 1,7 млрд доларів другого траншу кредиту МВФ.