Російська пропаганда іноді переходить усілякі розумні межі і публікує явну брехню. Днями в соцмережах "Новоросії" "поховали" американську порнозірку Сашу Грей, яка нібито полягла в боротьбі за Новоросію. Цей факт обурив навіть саму актрису фільмів для дорослих, і вона написала в Twitterе: "Я люблю моїх російських шанувальників, але пропаганда зайшла занадто далеко. У новинах кажуть, що це я була вбитою медсестрою на російсько-українській війні".

Це не перший випадок, коли російські ЗМІ та ЗМІ "Новоросії" когось "ховають". Росіянка Поліна Турчина зі Слов'янська на Кубані з Інтернету випадково дізналася, що билася на Донбасі під позивним "Красуня" і героїчно загинула, кинувшись під "укро-фашистський" танк з трьома протипіхотними гранатами.

Аналогічне відкриття зробив панк з Москви Арнольд Шубін, фото якого в п'яному вигляді група антиМайдан в соцмережах видала за фото загиблого за Новоросію.

В Україні немає спеціальних служб контрпропаганди, тому їх функції взяли на себе блогери і користувачі соцмереж. Тому, у відповідь на явну брехню російської пропаганди, українські блогери запустили в соцмережах фотографії відомих політиків та історичних особистостей з вигаданими історіями. Так, Степан Бендера виявився "героєм Новоросії", російський опозиціонер Олексій Навальний "загинув на полях Луганщини".

Коментарі російських користувачів показали, що вони не знають історії не тільки сусідньої держави, але й власної країни.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще