Банкам заборонили купувати валюту за дорученням клієнтів. Тимчасове обмеження ввів Нацбанк.

"Національний банк України ввів тимчасову заборону уповноваженим банкам здійснювати купівлю іноземної валюти за дорученням клієнтів", - йдеться у постанові № 130 від 24 лютого.

Також визначено граничний розмір щоденної купівлі валюти банками за власними операціями.

"Уповноважені банки мають право здійснювати власні операції з купівлі безготівкової іноземної валюти за гривні в межах встановлених лімітів відкритої валютної позиції в сумі, що не перевищує 0,5% від розміру регулятивного капіталу банку (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим НБУ) , протягом одного робочого дня ", - зазначено у документі.

Заборона діє до 27 лютого 2015 року включно, та поширюється навіть на ті заяви, які подали до 25 лютого. Контролює виконання постанови голова НБУ.

Популярні новини зараз
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще