Колишніх українських військових у Криму, котрі рік тому назад вирішили перейти на бік Російської Федерації, просять визначитися з тим, де вони будуть в подальшому служити за межами Криму. Про це повідомив Андрій Лисенко, речник штабу АТО.

"Таку пропозицію колишнім нашим військовим, а нині військовим армії РФ зробило ФСБ. Окрім військових визначитися з місцем служби попросили також колишнім працівникам Служби безпеки та колишнім прикордонникам" – каже Лисенко.

Таку ж інформацію наводить і полковник української армії, командир військової частини в Севастополі, а нині народний депутат, Юлій Мамчур. Свого часу Мамчур служив на аеродромі Бельбек під Севастополем, доки частину не взяли штурмом, а самого полковника не вивезли озброєні піхотинці на Чонгар.

"Я маю інформацію, що військовослужбовців з аеродрому Бельбек переводять у інші місця з Криму. Зараз на аеродромі Бельбек залишилося тільки кілька людей з тих, хто перейшов на сторону Росії. Вони забезпечують технічну частину функціонування"

Мамчур зазначив, що з військовими, котрі перейшли на сторону РФ держава укладає зараз трудові угоди (в українській армії підписують контракт з державою). Як військові перед пенсійного віку будуть виходити на пенсію – невідомо. Адже весь їх стаж – лише в українській армії.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Мешканка Криму Яна просить не вказувати її прізвища. Пояснює, що чоловік сестри з самого початку був за Україну.

"Але у нас тут будинок, батьки, повністю обжите місце. Тільки тому лишилися. Зараз чоловіка сестри, військового, хочуть перевести під Воронеж. Сестра з зятем вирішили продавати нерухомість в Криму і переїздити до України. Що головне – рішення про переведення приймає Москва – тут немає кому поскаржитися, чи пояснити, що зять має хворих батьків, за котрими треба доглядати. І вони за ним у Воронеж не переїдуть." - скаржиться Яна.