Британська телерадіокомпанія ВВС зняла міні-фільм про Національний заповідник острів Хортиця під назвою "Воїни-козаки з України".

Повідомляє газета "День" з посиланням на офіційний сайт заповідника.

"Протягом сотні років крихітний острів на річці Дніпро слугував святилищем для легендарної спільноти воїнів – українських запорізьких козаків", - йдеться в описі до кіно.

Стрічка увійшла до циклу "Острівні історії", який транслюватиметься на сайтах "ВВС Подорожі" та "ВВС Світ". Над фільмом працювали майже 5 місяців.

У ньому розповідається про унікальну історію, природу та людей острова Хортиця.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Чудовий подарунок від каналу ВВС на 50 річницю Національного заповідника Хортиця!", - написав на своєму Facebook директор заповідника Максим Остапенко.

Читайте також: Козацький заповідник "Хортиця" святкує півстоліття (фото)

Фільм про Хортицю став першим з циклу, в рамках проекту заплановано зняти ще шість фільмів про острови Уганди, Мозамбіку, Індонезії та Канарські острови.

Стрічка уже доступна для перегляду на офіційному сайті ВВС.