Сергій Чепара зі Львова записує ролики для жителів сходу про брехню російської пропаганди. Чоловік просить випадкових перехожих розповісти про їхнє ставлення до російської мови і російськомовних громадян.

"Російське телебачення займається жахливим перекручуванням фактів. Через це ми, львів'яни, стали для жителів сходу і росіян уособленням зла. Тому я попрохав своїх друзів висловитися на камеру – про своє ставлення до війни, до політиків, до російської мови та культури. Записав кілька відео російською мовою, а потім зробив ще й англійською – у Львові живе родина з Америки. Прості українці розповідають, що немає тут ніяких бандерівців та фашистів, що ніхто російських немовлят не їсть" – пояснює чоловік.

Відео Чепара поширює через інтернет та соціальні мережі. Кілька разів отримував погрози. Одного разу російський користувач з Ростова-на-Дону залишив різкий коментар.

"Мені дуже хотілося його переконати, що у нас нормальні люди живуть. Я зателефонував на скайп, ми двічі говорили по півтори години. Але переконати я його так і не зміг" – каже Сергій.

Він запрошує усіх небайдужих українців приєднуватися до флешмобу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Якщо людина у Львові – охоче з нею зустрінуся, поставлю кілька питань, запишу відео. Якщо з іншого міста – запишіть власне відео, а я допоможу розповсюдити" - каже чоловік.