Місцеві проросійські бойовики на Донбасі все частіше вступають в конфлікти з регулярними російськими військами.

Про це у четвер під час щоденного брифінгу повідомив речник штабу АТО полковник Андрій Лисенко.

"За даними розвідки, у місті Красний Луч, що на окупованій частині Луганщини, загострюється протистояння у середовищі окупантів. Підрозділ Внутрішніх військ МВС Російської Федерації зі складу девізії ім. Дзержинського був атакований невідомою групою бойовиків. У результаті бою із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів російські вояки понесли втрати", - сказав речник АТО.

Лисенко заявив, що військові із девізії ім. Дзержинського виконували функцію загороджувальних загонів під час боїв за Дебальцевський плацдарм. Зараз перед ними стоїть інше завдання. Вони мають ліквідувати бандформування, які не хочуть коритись ватажкам терористичних формувань ДНР та ЛНР.

Також речник штабу АТО підкреслив, що російські військові зараз розташовуються вздовж російсько-українського кордону. Їх головним завдання, наразі, є не випустити бойовиків з ЛНР та ДНР на територію Росії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Лисенко нагадав, що влітку минулого року спостерігалась аналогічна ситуація. Тоді члени бандформувань під натиском української армії намагалися втекти на територію Росії, але на кордоні їх зустрічали щільним вогнем російські військові.

Тривають конфлікти між бандами і в ЛНР. Бойовики Плотницького роззброїли і захопили в полон 48 членів так званої "Козачої національної гвардії" отамана Козіцин в селищі Петрівське під Красним Лучем. При арешті на складах угрупування виявили не тільки зброю, але також вкрадену гуманітарну допомогу і навіть дитячі новорічні подарунки.