Голова кримського "уряду" Сергій Аксьонов запропонував створити нову кримськотатарську телерадіокомпанію натомість закритого вчора владою анексованого півострова опозиційного каналу ATR.

Аксьонов вважає, що це буде "дійсно народне кримськотатарське телебачення, вільне від ідеологічного та фінансового диктату". Нібито створення підконтрольного незаконній кримській владі каналу буде сприяти "реалізації права кримських татар на отримання правдивої, об'єктивної та неупередженої інформації рідною мовою".

Формальною причиною закриття ATR стала відмова у реєстрації каналу. Телекомпанія кілька разів подавала документи в Роскомнадзор, але їх повертали назад з різних причин.

Журналіст і член ради кримських татар у Москві Айдер Муждабаев вважає, що з припиненням мовлення ATR кримськотатарську спільноту заженуть в інформаційне гетто.

"Мені здається, формальна причина закриття каналу ART не має ніякого значення. Важливі якісь інші причини, які не мають відношення ні до закону, ні до ліцензування", - заявив він.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще