З першого травня піднімуть ціну на автоцивілку – обов'язкове страхування автомобілів, повідомили у Моторному (транспортному) страховому бюро.

Підвищення ціни пояснюють подорожчанням ремонту машин і розхідним матеріалів для цього.

З травня кожен водій платитиме за поліс на 25% більше. Якщо раніше водій-початківець із Києва, що їздить на автомобілі з двигуном обсягом до 1,6 л, платив у рік 800 грн, то зараз буде – 1000 щонайменше.

"Справді, подорожчало все. Деталі, фарба та розхідники на ремонт – не виняток. Однак не зрозуміло, чому Моторне транспортне бюро не підняло ліміти відповідальності. Вони як були 50 тисяч по майну і 100 тисяч по здоров'ю людини так і лишилися", - говорить столичний автоюрист Юрій Клименко.

Підняття цін на автоцивілку вигідне для страхових компаній.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Вони під шумок девальвації отримуватимуть більші прибутки. У цьому підвищенні цін відсутня логіка. Якщо подорожчали розхідні матеріали, то чому сума виплат за автомобіль не збільшилася", - каже юрист.

Дорогі автоцивілки не ніяк не вплинуть на покращення умов для автомобілістів.

"Наприклад, рік тому ремонт складного даху після аварії коштував 50 тисяч гривень, зараз 65. Тоді власник автомобіля платив за страховку 800 гривень, зараз – тисячу. Раніше вона йому покривала збитки, а зараз – ні", - говорить Брій Клименко.