Міністерство внутрішніх справ пропонує запровадити нову систему балів та штрафів для порушників правил дорожнього руху.

Про це сьогодні повідомила під час виї'здного засідання уряду перший заступник глави МВС України Ека Згуладзе.

"Це не батіг і пряники, це просто бали і штрафи", - сказала вона.

Згуладзе повідомила, що спочатку всім водіям планується нарахувати 150 балів, які будуть "початковим стартовим пакетом".

Вона додала, що за порушення, зафіксоване відеорадаром, бали будуть знімати, коли ж вони вичерпаються – буде нараховуватися штраф.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У водія буде право на оскарження постанови про порушення ПДР впродовж 10 днів в адміністративних судах. Сплата штрафу призупинятиметься на цей час.

"Ми пропонуємо прибрати так звану" вилку ", тобто різноманітність штрафів - мінімальний-максимальний. По-перше, це нечесно, оскільки завжди є суб'єктивне рішення і ризик корупції в даному підході досить великий. Ми пропонуємо один штраф за правопорушення - мінімальний існуючий на сьогоднішній день штраф ", - також роз'яснила перший заступник глави МВС.

При несплаті штрафу за порушення, яке зафіксували відеокамери, протягом 30 днів буде нараховуватися пеня у подвійному розмірі. Після 60-ти денної просрочки - матеріали передадуть виконавчій службі Міністерства юстиції. Адміністративне стягнення відправлятиметься за адресою місця проживання власника автомобіля.

"Крім того на телефонний номер власника надходитиме SMS з кодом та посиланням на сайт, де власник зможе проглянути відеоролик з правопорушенням, участь у якому брала його автівка" - повідомила Згуладзе.

Вона також підкреслила, що штрафи, виписані патрульними, можна одразу буде оплатити кредитними картками та отримати електронний протокол разом з квитанцією про його сплату.