СБУ затримала трьох жителів Запоріжжя, причетних до вибуху в ніч на 26 березня. Завтра, 6 квітня, їм оберуть запобіжний захід.

Повідомляє видання "Українська правда".

Безробітні запоріжчани, віком близько 30 років, отримали від терористів "ДНР" 18 тисяч гривень за те, що виготовили вибухівку та заклали її біля дверей місцевого штабу самооборони.

Читайте також: Центральну площу Запоріжжя перейменували на Майдан Героїв

Прокуратура планує звинуватити їх злочині, який класифікують як терористичний акт та просити суд заарештувати їх.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В понеділок суд обере затриманим запобіжний захід.

В ніч на 26 березня у Запоріжжі стався вибух біля входу в облраду і штабу "Самооборони". Повідомлення про це надійшло о 01:24 до місцевої міліції. Саморобна вибухівка складалась із азбестової труби, пластикової ємності з мисливським бездимним порохом та речовини метальної дії.

Внаслідок вибуху було пошкоджено скло на вхідних дверях до облради. Постраждалих не було. Спочатку інцидент розслідували за кваліфікацією "особливо злісне хуліганство".