Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону про правовий режим воєнного стану, який вніс президент Петро Порошенко.

Відповідний закон підтримали 258 народних депутатів.

Документ визначає правові аспекти воєнного стану, порядок його введення та скасування, регулює діяльність органів влади, військового командування і адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій в умовах війни, захист свобод і прав людини, громадянина, регулювання інтересів юридичних осіб.

Читайте також: Рада відхилила законопроект про опозицію авторства екс-регіоналів

Парламентарі також змінили загальну чисельність прикордонників, яка тепер буде збільшена з 50 тис. чоловік до 53 тисяч.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нардепи затвердили загальну чисельність СБУ в кількості 27 тис. чоловік у мирний час, а в особливий період (крім періоду воєнного стану) - у кількості 31 тис. силовиків.

При введенні воєнного стану чисельність СБУ регулюється згідно з планом мобілізації на особливий період. На сьогоднішній день законом затверджена загальна чисельність СБУ в кількості 31тисячі 50 осіб.

3 квітня президент вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про правовий режим воєнного стану. Порошенко зауважив, що закон має підлаштовуватися під реалії гібридної війни, яку веде Росія проти України. Президент також запропонував провести загальнодержавні повномасштабні навчання.