Під дію прийнятого вчора Верховною радою закону про заборону пропаганди комуністичного та нацистського режимів в Україні підпадають назви вулиць у Херсоні.

Про це пише місцеве видання "Набережна".

Відповідно до прийнятого закону, Рада засудила комуністичний і націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні як злочинні, заборонила публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, публічне використання і пропаганду їх символіки.

Читайте також: Російські ЗМІ не знають, про що брехати далі

"Під заборону нового закону також потрапляють і "комуністичні" топоніми - географічні назви. Тобто, в Херсоні пів-міста потрапляє під заборону", - ідеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Наприклад, у місті досі не переіменували парк Ленінського Комсомолу, вулиці Леніна і Маркса. Також в Херсоні є вулиця імені Карбишева. Діяча не можна назвати комуністичним ідолом, проте він був комуністом, доктором військових наук і ніяким чином не стосується Херсонщини.

"Я думаю, що після прийняття закону відповідні символи будуть забиратися, і це компетенція відповідних органів місцевого самоврядування та державних органів. Коли ми були в уряді, то вже прибрали ті зірки, які були на урядових воротах", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко.

Закон передбачає перейменування вулиць, заборону політичних партій, якщо їх програмні цілі або дії спрямовані на пропаганду комунізму чи націонал-соціалізму.

Документом передбачається карати позбавленням волі на строк до десяти років за виготовлення, розповсюдження, а також публічне використання символіки комунізму і націонал-соціалізму; передбачається навіть заборона держреєстрації друкованих ЗМІ, назва яких містить символіку комунізму чи націонал-соціалізму, і так далі.