Законопроект Верховної Ради, що передбачає повне розподіл функцій газопостачання, газотранспортування і газорозподілу, отримав високу оцінку Європейської комісії. Рішення Верховної Ради прокоментувала прес-секретар Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен:

"Ми із задоволенням прийняли новина про прийняття нових правил на газовому ринку, який є одним з важливих кроків на шляху до реформи в Україні. Ці правила допоможуть модернізації газового сектора в Україні, забезпечать ринкові умови і більш конкурентоспроможні ціни. ЄС готовий підтримувати Україну у швидкій реалізації цих положень і будь-яких інших реформ відповідно до зобов'язань, що містяться в Угоді про асоціацію з ЄС. Таким чином, енергетична безпека буде збільшена в Україні та Європі ", - підкреслила представниця Єврокомісії.

Вона також додала, що глибока реформа енергетичного ринку і підвищення енергетичної безпеки - це один з основних пріоритетів, визначених у рамках угоди України та ЄС і має важливе значення для політичної та економічної стабілізації України.